COL·laboració amb el Comú de La Massana

Cloenda de la 9a edició del CVN

Tres joves han obtingut la titulació del Cos de Voluntaris per la Natura, que acredita els seus coneixements en gestió forestal, jardineria i ramaderia.

La ministra d’Educació, Esther Vilarrubla, la cònsol de la Massana, Olga Molné i el conseller de Medi Ambient del Comú de la Massana, Sergi Gueimonde, han estat els encarregats de lliurar els diplomes als joves, que han pogut seguir el curs amb força normalitat, seguint les mesures de prevenció del coronavirus.

La pràctica sobre el terreny té un gran pes en aquesta formació. Enguany els participants al curs han portat a terme treballs com ara un jardí sostenible o l’arranjament de camins amb la tècnica de la pedra seca.

El CVN va néixer al 2013 de la mà del Comú de la Massana, amb el suport del Govern d’Andorra i diversos col·laboradors. L’objectiu era donar una sortida professional als joves que havien quedat fora del circuit educatiu. Per això, fa cinc anys la formació es va integrar al programa Focus 16/20 de Foment de l’Ocupabilitat del Govern d’Andorra.

Aquest curs s’ha reorganitzat l’ensenyament professional, amb noves opcions per aquells joves que no han pogut obtenir el graduat escolar, amb les formacions professionals de manteniment d’habitatges i de consum, que s’imparteixen a la Massana.

En l’acte d’avui s’ha fet un agraïment especial als col·laboradors del CVN: Carisma, Bomosa, Creu Roja, Tot Natura, Centre Comercial Andorrà, Fundació Julià Reig i Caritas la Massana.

El Govern i el Comú de la Massana han manifestat la seva voluntat de continuar col·laborant, juntament amb les entitats i empreses, per millorar l’oferta educativa dels joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.